Forside
Log ind
Leje og historie
Hyttebeskrivelse
Shopping
Turistmål
Geografi
Danmark - Lesna
Lesna - Pragh
Arkiv
Opskrifter
Nyt fra området
Hytte 1
Hytte 2
Hytte 3
Hytte 4
Billedgalleri
Skybrud 2006
En go' historie

Shopping

Prisniveauet er lavt for os danskere, så for de fleste er en eller flere indkøbsture nærmest obligatorisk.

Den polske mønt hedder zlotych/groszy, og man kan veksle overalt i området omkring hytterne; Lesna er det nærmeste sted.
Den bedste kurs får man dog, når man hæver via sit Visakort i hæveautomaterne, som der efterhånden er en del af.


Krystal, rav, skind/pels, fodtøj, cowboy-bukser (f.eks. Levis) er blot nogle af de ting, der er fordelagtigt at købe. I det hele taget er alt, hvad polakkerne selv fremstiller, så som kurveflet og keramik, ganske billigt, hvorimod importvarer ligger på næsten det samme prisniveau som i Danmark. En klipning hos frisøren koster omkring 20,00 dkr.


 

Der er kun ca. 4 km til LESNA fra hytterne, og det kan bestemt anbefales at tage turen på "gå-ben" enten langs med floden eller igennem skoven bag hytterne.

I Lesna kan man købe alle de nødvendige dagligvarer enten hos en af de mange købmænd eller i supermarkedet. Der er slagterforretninger, bager, grøntforretning og kiosker.
Lesna har også et hotel og et særdeledes godt pizzaria.


Byen har en lille, kro, der hedder KAWA. Her kan man opleve det lokale miljø på nært hold og i positiv ånd! Når vejret tillader det, er der servering på fortovet.
Værten hedder Bogdan, taler lidt tysk, er utrolig positiv og imødekommende, altid med et frisk smil på læben og parat til at hjælpe.
(Fra rådhuspladsen går man via det sydvestligehjørne af arkaden ca. 40m ud til venstre, lige overfor lottokiosken.)


Se mere om byen på Lesna Kommunes hjemmeside.
http://www.lesna.pl

LUBAN ligger ca. 17 km fra hytterne. Byen har, som så mange andre polske byer, et charmerende torv, hvor man altid kan opleve blomstersælgere med friske buketter i alle afskygninger. Der er mange fine specialbutikker i Luban; udbuddet af tøj, tasker, TV, parfume, legetøj m.v. er ganske stort. Hver tirsdag, fredag og lørdag formiddag er der marked i byen med stor tilstrømning af mennesker.

På indfaldsvejen fra Lesna til Luban (i industrikvarteret) ligger der en kinesisk restaurant med et gigantisk menukort. Maden er fin, og der er bestemt nok af den!

JELENIA GORA er den nærmeste større by og ligger ca. 40 km fra hytterne.
Her har man mulighed for at parkere på en betalingsparkeringsplads, hvor bilerne hele tiden er under opsyn. Montér dog alligevel ratlåsen.

I Jelenia Gora er der et dejligt, nyrenoveret torv, hvor alle husene er malet i forskellige farvestrålende kulører. Der er butikker og restauranter hele vejen rundt i torvets arkade; man finder hurtigt sin egen favorit.

Gå-gaden hedder "1. Maj-gaden", og dér kan kan handle i de mange specialforretninger; udvalget er stort i alle varekategorier. Og er man til pizza, finder man på gå-gaden "Pizza-Hut", der i den varme tid har fortovsservering.

Byens marked er et helt kapitel for sig og en oplevelse, man bare må have med. Markedet holder åbent hver dag, og her finder man ganske simpelt "alt mellem himmel og jord". - Forsøg endelig at "prutte" om prisen, det kan godt betale sig!!

Lidt uden for bymidten finder man forskellige store varehuse, f.eks. "Tesco" - så på en regnvejrsdag kan man altid søge i tørvejr her.

Denne side er sidst opdateret d. 06/04-2011 18:12
Sidst opdateret d. 25/06-2024 11:00 612833 besøgende siden 4. april 2004 Udviklet af Simon Selmer Nikolajsen